Hava Durumu

Umutsuzluğa yer yok kitabımızda...

Yazının Giriş Tarihi: 09.09.2020 20:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.09.2020 20:39
Umutsuzluğa yer yok kitabımızda...

Zor günler geçiriyor beli bükülmüş dünyamız kabul, dört bir yanında salgın dört bir yanında savaş, gelecekte bekleyen nice sorunlar… Ama güzel şeyler de olmuyor değil. Hayat zaten böyle olmayacak mı? Bir yanda güneş açacak öte tarafta gece. Yağmur kar boran... Sonunda güneş, çiçekler açacak mis gibi kokacak.  Narin Gelincikler salınacak hafif bir esintide nazlı nazlı Yollarında memleketin. Başaklar dolgun eğecek başını. Hasılat iyi olacak yine. Asırlardır olduğu gibi. Ne gam.  Yaradan vermez mi kuluna, karıncasına, rızkını. Amenna.

Sen içini ferah tut. İyilik güzellik tohumlarını serp mümbit topraklara. Kim Biçerse biçsin. Sordun ya ne yapacağız nasıl bakacağız kendimize. Herkes iyi bak kendine diyor.

Sen içine bak. Bu toz duman elbet geçecek. At izi it izinden ayrılacak.  Vakur bir bekleyiş ve güzel bir sabırla...  Yarın elbet bizim elbet bizimdir deyişi gibi şairin gün doğmuş gün batmış ebet bizimdir de. Toprağa bak, göğe bak. Zahirde olup bitenler aldatmasın seni. Biz bâtına bakmasını da bilen bir geleneğe sahibiz.

Fonda Menteşeli Cengiz çalsın tabi, bu yörenin Türkülere yansıyan sızısını dinle , “ yağmurlar yağsın” dereleri tüfek yangısı da alsın. Sevenler kavuşsun.

Güzel şeyler de oluyor olacak elbet... Hayat bu. Büyükorhan ilçemizde Tıp Fakültesini kazanan çocuklarımızda olur, olacak yöremizin dört bir yanından güzel haberler de gelecek.  Dünyayı güzelleştirmek senin işin. Sen içini ferah tut.   Umutsuzluğa yer yok kitabımızda. Aldırma günübirlik hevesler içinde koşturanlara, konuşanlara.

İyilik, güzellik, incelik,  ahlâk olsun ajandanda. Sonrası güvenli uzun bir hayat yolu.  

Sabırla kal.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.